PLAYSTOP

Essenciál BVBA is een onafhankelijk adviesbureau dat zich bijna uitsluitend met binnenvaart bezig houdt. Filip en Carl zorgen voor de verschuiving van goederenstromen naar de binnenvaart, Valentin houdt zich ook bezig met het spoor.

Vanuit onze bezigheden als transportdeskundigen voor nv De Scheepvaart, VOKA en de Haven van Brussel, stellen we de noodzaak vast tot transparantie en professionalisering van de binnenvaartsector. Zowel de overheid als de industrie en de banken vragen om een objectieve en transparante opvolging van de tarieven van de binnenvaart, via een index. De echte tarieven worden niet gevraagd, maar de overheid wil weten hoe het er echt aan toe gaat om te kunnen beslissen of en hoe er ondersteund moet worden.

Wijzelf als transportdeskundigen zijn gebaat met een goed beeld van de sector om nog meer goederen van de weg naar de binnenvaart te krijgen en om de binnenvaart een veel grotere rol te laten spelen in de logistiek.

Vandaar dat we binnen Essenciál een project ‘Navistats’ hebben opgestart met als eerste deelproject de NaviDry Index: een vrachtindex voor droge lading. In de maritieme wereld kennen we zo de Baltic Dry Index (BDI) die door alle banken en investeerders in schepen gebruikt wordt om financieringsbeslissingen te nemen.

INSCHRIJVEN OP ONZE NIEUWSBRIEF?

Vul hier je e-mail adres in om op de hoogte te blijven van nieuwe tools, marktanalyses en Navistatsacties.

Gratis LOGIN
voor de NaviDry Index!

Vraag hier je login om de NaviDry Index GRATIS te gebruiken of om telefonisch of per mail meer info te gebruiken.